LÄNSMANSGÅRDEN SS bildades 7 maj 1987 av Jan-Erik ”Lången” Björklund och Dan Törnkvist.

Lite historik om starten , 90% av första årets spelare är uppväxta kring ”blockena” och Rimfrostgatan med den gemensamma egenskapen av att ha lärt sig att flytta pjäserna någorlunda sedan ”ungdomsåren” När det på Dans arbete började en som tog med sig bräde o pjäser till jobbet (Tony Bäck)så blev det ett spel på dagarna som övergick till spel bland kamraterna efter arbetets slut. Dan tog kontakt med lången ett flertal gånger som vart hårt engagerad som tränare/ledare i Mellby bk seniorlag och ungdomstränare i Färjenäs if. Det bestämdes att det ”inte var helt fel” med en klubb för schack så ”tankarna arkiverades”.

När Jan-Erik senare trappade ner på fotbollen så blev det mer och mer snack om en klubb. Eftersom han redan var insatt i den byråkratiska paragraf-ljungeln med bidragansökningar o regler som var för klubbar. Med lite fantasi, smarthetoch organisation (precis sådant som alla schackspelare har ?!!) så bildades LSS efter det att Rimfrosten ss blivit nedröstat med den enkla?anledningen att LÄNSMANSGÅRDENS SS står för vårt område. Lången hade loppolotter liggande kvar som vi köpte billigt från Mellby som vi började dela ut och sälja bland bekanta där JACK RANGSTRÖM sålde de flesta lotterna om någon skall nämnas före någon annan ? Problem med spellokal blev det också ,löften från olika håll sveks eller sköts på framtiden men genom kontakt med ERIK ÅKERLIND Färjenäs if så fick vi tillgång till både en liten källarlokal samt lekparken Högtrycket. Vi hade bra kontakt med göteborgs schackförbunds Jan Wettfors samt eldsjälen Claes R Nielsheden(manhem ss) vid bildandet oxå.

Premiären var en vänskapsmatch mot lokalkonkurrenten byalaget passadvinden från Biskopsgården som slutade 4-4 Med följande utseende från bord 1 till 8 Tony Bäck 1-0 Dan 0-1 Lången 1-0 Per-Arne 1-0 Gert 0-1 Jack 0-1 Bosse 1-0 Benny 0-1 Sedan följde en returmatch som också slutade 4-4 i en vänskapsmatch mot Hövdingen blev det 2-6 och mot Hamnen 6-2 efter 4 w.o vinster seriepremiären i div sex 25 oktober mot Götaverken lag två finns på annan plats

 
lss_nostalgi.txt · Senast uppdaterad: 2010-05-03 17:27 av dennis